gaah!

Känns som om denna bloggen dör :(
Ingen bloggar ju längre typ, inga besökare o inga kommentarer....
Det känns ju sådär..

Sorry!

Sorry att jag inte bloggat här så mycket, känner att jag vill satsa på hästarna nu!
Men, vill ni läsa mer om mig så får ni checka in min personliga blogg , www.onlynatural.blogg.se

//Michelle

Frågestund

Tänkte att vi skulle ha en frågestund kanske ? :)
Vi är ju rätt ny startade och ni vet inte så mkt om oss, så fråga bara på :)
Tveka inte :D
jag har en på min bdb oxå :)
desperatflikkaa @bdb

Helloo :)

Hejsansvejsan! Bloggade inte igår, kommer mer om gårdagen senare :) Min hund Yagger har nu fått en egen blogg ;) Under uppbyggnad fortfarande, men ta dig en titt ? :D

www.yagger.blogg.se

//Michelle



Cosmos ♥

Hjälpte till på ett kalas i stallet idag, haha. Skulle vara ridinstruktör och hjälpa till lite med annat ;) Grymt kul^^
Aja sen efter det tog jag in Cosmos plutt från det hemska regnet. Han fick på täcke innan jag började, stackaren var blööt. Inget kul med slask, antingen ska det vara snö eller torrt! Hoppas snön kommer snart igen och lägger sig!
Sen gjorde jag iordning honom och tog in honom till lilla ridhuset. Värmde upp honom sen samlade jag ihop honom. Herregud va fin han var! Helt sanslöst. Dock kändes han något stel och trodde att han var halt, men det var förmodligen bakbenet som var lite stelt, så se imorgon... I galoppen var han ju nästan underbarast. Lyssnade på varenda viktförflyttning. Samlade ihop sig fint och allt gick super! Kunde öka och minska galoppen. Kunde få mer power i galoppen så hans framdel lyftes mycket högre, så att han galopperade mycket med bakben Åh så underbar han var! ♥ Skänkelvikningarna lyssnade han oxå mycket fint på och kunde galoppera sidvärtes oxå. Älskade ponny, mitt allt! Han får mig att vakna upp med ett leende :') Älskar dig Cosmos, du är det bästa som hänt mig!
//Joanna


Igår & idag :)

Skrev inget om gårdagens ridning, så skriver nu istället :)

Igår - Bella: Red ut en liten stund i skogen. Blev massvis med reflexer & pannlampa! Var iaf jätte mysigt, pulsade i snön :) Travade lite också! Det var inte halt där ute så tänkte rida där någon annan dag också :D Hon var jätte mysig och snöig efteråt haha :) Tänkte anmäla till hopp KM 21 november också, men det fanns bara 80, 90 & 1m för C-ponnys, och JAG tycker inte att vi är redo för det ännu, har bara hoppat bana på 60 cm och enstaka på 75. Så det får vänta! (y)
.....
Igår - Ideal: Longerade ett tag i ridhuset, han var duktig och inte lika stel :) Inte så mycket att säga, longerade utan inspänning då det funkar bäst just nu ^^ 
.....
Igår - Domingo: Red lite dressyr, grön outfit & fullcheek bettet. Han gick super i skritten och traven! Helt underbar. Lyssnade super på sidoförande skänklar, bakåt (halt, halvhalt osv) och framåt! Dock var galoppen hemsk, han bara drog och stängde av, aja, allt kan väl inte vara bra samtidigt antar jag? XD

Idag - Bella: Idag fick Bella vila.
....
Idag - Ideal: Idag fick Ideal vila.
....
Idag - Domingo: Red med grön outfit idag igen, pelham med två tyglar. Knöt undertygeln (den skarpa) och red bara med den översta tygeln. Tog typ ingenting i tyglarna utan red jätte mkt med sitsen och rösten. Red i ridhuset tillsammans med Anna på Lilleman och Emma på Ideal (finns två st Ideal i stallet). Han var super duktig! Lyssnade JÄTTEBRA både bak och framåt. Gick superfint i form hela passet, lugn och lyhörd. Galoppen var superduper! Gud, ville aldrig sluta rida ;)

Domingo på bild.


//Michelle

MVG haha :D

Gissa om jag fick MVG i den praktiska examinationen - livräddning i vatten? HAHA ja! Blev grymt glad :D
Aja igår var det ridlektion, skulle egentligen ha Monet med i traven har han väldigt halt, så fick gå in och byta häst, det blev Midnight istället :) Det gick rätt bra. Men Kajsa ramlade ju av Ra (stallets största häst) och har fått hjärnskakning stackarn :( <3 Hon låg över en natt på sjukhus men hon är iaf bättre nu!

Imorgon ska jag hjälpa till på ett kalas i stallet haha, fyra hästar ska vara med, måste ju ha lite tillsyn ;) Blir nog att rida Cosmos plutt oxå :)
Måste plugga nu, en massa prov, hemmatentor osv!
*Blir en bild på min kissemisse*

Skriver mer imorgon ^^
//Joanna


...

Har inte bloggat på evigheter känns de som :O
Vet bara inte riktigt vad ja ska skriva xD
Men jag är inte skötare på midnight längre dels för att jag ska sluta va där ute och för att jag inte kunde komma på ett skötarmöte o sa att bara eva-lena o jag skulle snacka en annan dag. Men de gick ju inte så fick ja reda på att jag inte var skötare på honom längre jag bara ahopp. Tänkte endå säga att jag bara ska rida till terminens slut. Eftersom jag ska byta ridskola eller lägga ner o bara rida privat på Baron ?! Vet inte riktigt vad jag vill göra men pallar inte med mer ridskolor o strul alla lär ut så olika och de blir helt galet o bla bla bla :S Fast sen så var de ju eva-lena vi snackar om oxå alla behöver ju inte va som henne (som tur är !!!)
Aja vi får se hur de blir...
Bild på en av fyra puffar som föddes hos oss i sommar, så otroligt söt :')) <3

Svar :)

Till michelle om Dagens ridpass:
En fråga till michelle : 

ska du på söndag på upk?

isåfall vilken häst och vilken höjd?

Svar: Den 14:e? Nej då ska jag inte tävla men däremot kanske jag är med på KM i Upk den 21 november.

//Michelle

Ingen hoppträning

Det blev ingen hoppträning pga missförstånd, skulle bli privatlektion men då var tydligen båda ridhusen bokade (!?) Och när vi har hoppträning ska vi alltid ha tillgång till ridhus. Och eva-lena hade inte sagt något. Så det blev inget, vi hade helt enkelt inget val, suck asså! Men får väl ta igen det nästa vecka, sen har jag ju min plutt i helgen och imorgon är det ridlektion. Så jag  klarar mig! Och vet ni? JAG ÄLSKAR SNÖ! Tycker det är underbart att det kommit en hel del snö, vi har faktiskt fått typ 2 decimeter :D Tänk med härliga uteritter i snö, eller rida ett pass på översnöad äng, det är ju magiskt :'D Love it! Hihi (a) Någon som håller med? :)
Vinterbild från igår!


Dagens ridpass

Bella: Red lite dressyr i ridhuset, hon var ganska pigg och tittig men lyssnade jätte fint vissa stunder! Jobbade mycket på volten och trav över bom. Hon var jätte duktig idag i galoppen, börjar fatta galopp nu när jag säger "-gaaaaalopp", inte helt men snart så :) Hon har iaf blivit bättre på fattningarna! Hon gick superfint i skritten och jag är jätte nöjd med ridpasset överlag :)

Ideal: Eftersom att han har vilat söndag-tisdag så var han väldigt stel och SEG idag! Fick vara på honom heeela tiden men red bara en kort stund, ca 30 min. Red på bettlöst, han skötte sig men lyssnade inte helt lika bra som jag förväntade mig, aja! Nya tag imorgon.

//Michelle

Bett!

Har suttit ett tag nu och skrivit lite om bett, dock bara hunnit med 3 st bett än så länge, inlägget kommer upp imorgon när jag är klar! För nu ska jag sova :)
Godnatt!
/Michelle

SNÖ!

Jaha, blev faktiskt väldigt förvånad när jag gick till bussen, en decimeter snö hade plötsligt kommit under bara natten! Och det skulle tydligen snöa hela dagen. Jo, då de kan man säga, det var rena rama snöstormen! Höll ju på att blåsa iväg haha! Hoppas att snön lägger sig, så att det inte blir en massa slask och sånt :S Det är faktiskt mysiigt med vinter :) Julafton snart med ju! Hinner tyvärr inte njuta av det, pluggar så att det känns som huvudet går ur led *HAHA* men skojjar faktiskt inte, kommer kollapsa snart typ. Massa stressigt är det, speciellt nu när kurs A är till jul... Sen ska man hinna med hästarna, träningar, tävlingar. Shit hjälp.
Aja bara att bita ihop ;) Gilla läget lixom!

Hoppträning med Cosmosplutt imorn, skriver hur det gick efter :D



//Joanna

Domingo

Gick ut i stallet tidigare idag, blåste så mycket så hästarna fick komma in redan vid 4 istället! Usch vad dem var blöta :O Iaf, tog ut Domingo och tänkte rida i ridhuset ett tag (så mycket snöstorm ute). Men när jag kom ner dit så fladdrade väggarna och knakade och allt möjligt, så kunde bara skritta ca 15 min och trava pyttelite knappt en minut! Aja, lite vila får det väl bli idag då, funderar iaf på att longera Ideal och kanske Bella också vi får se!

Snart ska jag äta sen ska jag sätta mig ner och skriva lite tidsinställda inlägg; this or that, hiss & diss, dagens fråga, dagens outfit, ridövning?, önskelista, tävlingsplanering, mina mål med hästarna osv osv! Ni får helt enkelt kika in senare igen :)
//Michelle



Jag ser det snöar...

Haha, precis som jag trodde imorse, så kom värsta snöstormen runt lunch tid, härligt! ;) Haha! Såg ut som en michelin gubbe när jag gick hem från bussen, med mössa, luva vantar och tjock röd jacka! Haha! 

Inte så kul heller eftersom att jag ska ut och rida i det här vädret också haha! Dags att brodda snart kanske?? :)
Tror att jag rider Ideal & Domingo, sen Bella om jag hinner! (y) Kommer lite "dagens outfit" på hästarna sen också :)

Byebye!
//Michelle


Min fina ponny <3 Domingo <3

Snöstorm?

Börjar kl 9.05 idag så har det ganska chill nu på morgonen, men lyssnade på vädret igår?! Hos mig så ska det tydligen snöa från ca kl 11 till mitt i natten?! Dem väntar sig 20 cm snö?! :O 

Kommer alltså vara snöstorm typ? :O Det gör ingenting när jag är i skolan eller efter, för nu har jag ju varm jacka, mössa och vantar, men i stallet då? :( Haha, har jacka men inte så varm, stallmössa, halssduk, vantar + sockor, men aja vi får se hur kallt det blir! 

Blir nog att rida lite dressyr eller barbacka i ridhuset på Bells, dressyr på Ideal och uteritt på Domingo (om jag klarar mig xD). Får hoppas att bussen inte är inställd sen från skolan, så jag kommer hem tidigt :)

//Michelle

Klippning

Tänkte som sagt hinna klippa båda ponnyerna idag (Bella & Domingo) men när jag var klar med Domingo så hade klockan hunnit blivit halv 11, så får ta Bella någon annan dag när hennes matte kommer hem och kan hyra maskin :)

Blev riktigt nöjd med Domingo's klippning! Detta var min första klippning, och även första mönster klippning! Blev inte super bra vid bakbenen osv men där var han otålig och ville inte riktigt, nöjd ändå!


Före (Ovan).

//Michelle

Höstlovet är slut :(

Usch nu är höstlovet slut, INTE KUL! Får inte lika mycket tid med hästarna ju :( Ska kanske ut och tävla en welsh cob snart, i hopp :'D TAGGA! Älskar cobtyper, det finns ju inga bättre hästar/ponnyer än dem ;) haha!

Det kändes som skolan aldrig skulle ta slut :/ Efter skolan följde Emma med mig till högskolan och åt mat *fixade gratiskupong åt henne med* Skit gott med kebabtallrik :D
Sen blev det möte i stallet, det gick brabra!


Dagen

Idag var jag hemma från skolan, spydde som sagt igår :/ Sen vid typ 2 så åkte jag och mamma till Gränby, handlade en vinterjacka till mig & en stall mössa, jacka till min brorsa, hårband till mamma haha och mjukglass! x) Sen bytte mamma ut nån slang som gått sönder till traktorn (haha) och sen åkte vi hem. Jag bytte om och skulle äta, men jag kan typ inte äta för bara spyr när jag äter :/ Gick sen ut till stallet och träffade Alice, nu väntar jag bara på min tur på klippmaskinen ;) Ska halvklippa Bella sen klippa Domingo, men klipper inte benen den här gången :)

Hör av mig sen med före och efter bilder! :) <3

//Michelle

Skolan.

Sitter i skolan idag och har datakunskap :)
Lagade köttgryta idag och det var jätte gott :D Har lite bråttom nu så får bli ett bättre inlägg sen :)
Hejdå lovers <3

//Emma

Sjuk

Nu är höstlovet slut, INTE kul! Det som heller inte är kul är att jag har blivit sjuk :( Aja, får krya på mig själv och se till att bli bra nu när skolan börjat igen, ska försöka komma dit imorgon när det ändå är sån kort dag :)

Idag ska jag klippa två ponnyer, eller ska klippa Domingo igen, och så ska Bella klippas också! Ideal behövs inte klippas, han svettas ändå inte och har inte så mycket päls heller :) Har aldrig klippt en häst förut haha, så vi får väl se hur det blir ;) Kommer före & efter bilder senare idag :) Ska också kolla när Alice rider Domingo, kanske kommer lite bilder därifrån också! 

//Michelle


Jag & Domingo

Sorry!

Blev ingen uppdatering från min sida igår, förlåt! Hade fullt upp i stallet så jag åt inget på hela dan, precis när jag skulle gå in igen så mådde jag jätte illa och höll på att svimma så jag åt lite mat och gick sen o la mig. Tänkte ta upp datan, men spydde och sen somnade jag x)
Haha!

Igår så löshoppades som sagt Bella! Först red jag lite, hon var jätte pigg igår bara för att jag "bara" skrittarbetade henne ett tag i lördags ;) Men sen blev hon finare och vi travade över lite bommar och hoppade ett hinder på 50 cm.
Sen så tog vi av sadel + tyglar. Löshoppade henne, hon va busig och ville smita, men hon hoppade 105 cm totalt :D
Efter det så skrittade jag av henne barbacka, gick upp och tog ut henne i hagen :)

Sen så gick jag in, kommer inte ihåg vad jag gjorde haha men mockade iaf Domingo & Ideal's box då ^^ Efter det så skulle jag longera Ideal, men han och Lilleman hade sparkats mot varandra så jag gick bara ner för att kolla läget. Han var lite svullen över höger lår och ner mot benet, men det verkade inte vara någon fara, han hade lite ont i traven så jag gick upp igen. Ska kolla igen idag så får vi se. Annars blir det lindat ben och vila!

När Matilda kom så red hon Domingo. Hon värmde upp honom, visade lite hur hon har ridit honom, hoppade ett hinder och sen hoppade jag upp ett tag. Kände igenom honom och red honom så som jag brukade rida honom förut. Han lyssnade bra och var duktig, det ända var att han fortfarande har problem med fram och bak som jag säger, alltså halt och skänkel framåt. Sen efter det red hon lite igen, hoppade ett hinder på 75 cm några gånger innan vi avslutade.

Efter det så red jag Lilleman. Red lite dressyr, inte så länge utan bara typ en halvtimma. Han gick fint idag igen, bara det att jag har inte ridit honom på ett tag nu så fick "hitta knapparna" på nytt igen! Men han lyssnade fint :)
Matilda filmade lite också, ska be om filmen i kväll! 

//Michelle


På bilden; Jag & Lilleman <3

Dagen :)

Vaknade illamående och sa att jag inte kunde komma på morgonen till jouren. Sen kunde ingen byta med mig så stack ja dit, mådde lite bättre :)  Kajsa, joanna & kristina hade redan tagit upp midnight för dom tänkte rida honom eftersom jag sa att jag var sjuk. Lindade på alla fyra idag och det gick jätte bra :') Han tkr inte riktigt om när man håller på med hans bakben "/ Men han stod jätte lugnt och fint :D Sen så red jag och sofia ut en sväng. Han var jätte pigg men det är inget ovanligt ^^ Sen red jag lite dressyr i ridhuset men han var fortfarande lika pigg och gick i form i alla gångarter :') Fast imellan åt går han undertygeln och då tar jag ju självklart upp händerna för att få upp honom och då blir han ist jätte hög och över tygel och då får man börja om från början. Men han var jätte duktig för jag red själv i ridhuset och han är väldigt sällan själv. Tror att jag ska rida dressyr och själv med honom nån gång nästa gång jag har honom oxå :)

Sen när jag kom hem stack jag och pappa och åkte till anna för att hämta transporten och lämna den hos kerstin :)
Sen åkte jag till my love :D Totally awesome :) Gud vad jag är kär :D

//Emma

Söndag :)

Vid halv elva åkte jag till Harlequin. Emelie och Lollan filmade och tog lite kort på när jag red, så det kommer upp bilder snart får vi hoppas :D Han har blev finfin mot slutet, spec. i galoppen. Framdelen lyftes ovanligt mycket upp och han rörde sig väldans fint! Finaste Harlequin <3

Sen åkte jag till Cosmos, tränade lite på det Lisbeth sa igår. Det funkade bra bra, övade på hans självkänsla. Satte dit bommar, vatttenmatta och ett litet pyttehinder, i cirkeln vi höll oss i. Han lyssnade, tuggade och öronen rörde på sig. Vi övade på kroppsspråket, när jag lät honom gå närmre mig vid sidan skulle han lyssna på halt med kroppspråk jag lyfte händer och spände mig - han reagerade. Då fick han eftergift. *Han gick som en cirkel runt mig* Det är lite svårt att förklara med ord haha. När jag sedan ökade takten, skulle han oxå göra det - det reagerade han oxå på. Såfort jag började småjogga - gjorde han precis samma sak. Han travade, med sänkt huvud. Så grymt duktig! Sedan satte jag upp på honom i grimma, eftersom det var andra hästar i ridhuset travade och galopperade jag bara runt på spåret lite. Bara så underbart, att ibland inte ha någon press på honom, det tycker han nog med!
Ponnybebis <3



Nu ska jag läsa engelska läxan och njuta av det lilla höstlov man har kvar :/

//Joanna

Planer för dagen

  • Fixa allt i stallet såsom mat, mocka osv.
  • Löshoppa Bella
  • Longera Ideal
  • Byta om/värma mig
  • Planera inför tävling 14 nov (fixa skjuts, skötare, kamera osv..)
  • Matilda kommer och rider Domingo, jag ska kolla samt hoppa upp och prova lite också :)
  • Rida Lilleman

Har som sagt ganska mycket att göra idag haha, fast ska bara rida 2 st hästar, sen longera och löshoppa :)
Kommer massa bilder idag! Ska ta kort när Bells hoppar, när Ideal springer lite löst, när Matilda/jag rider Domingo och sen så skulle Matilda filma när jag rider Lilleman :)

Slänger in lite outfits, frågor osv innan jag drar ut i stallet ^^ 

//Michelle

godnatt ♥

Nu säger jag godnatt till er alla! Imorgon kommer Ida (Bella's ägare) och då ska vi löshoppa henne, sen så ska jag kolla när Matilda hoppar Domingo, och så ska jag rida Lilleman och longera Ideal ^^

Haha mycket att göra, men det är kul! :D 

Har även bokat in tävling för mig och Bella den 14 nov, klubbhoppning på Uppsala ponnyklubb (Upk) och tror vi hoppar 70 och 80 , ska anmäla imorgon ^^

//Michelle

Natural Horsemanship kurs idag :')

Kajsa sov hos mig idag ;D Vi vaknade vid 7, gick upp åt frukost. Åkte sedan ut med moppen till stallet, fixade jouren. Vid 10 började kursen och fy faraoooo vad mycket jag har lärt mig :'D Hade ju med Cosmos, pga hans dominans. Det gick super! Övade även på lastträning, asså blev så stolt över han! Först höll Lisbeth på med honom, sedan fick jag även testa själv. Åhh vi har så mycket att träna och tänka på, nu när man vet. Hon förklarade så väldans bra! Kom hem vid sju på kvällen, så vi har varit i stallet HELA dagen lång ;P
Verkligen värt pengarna!
Blev inga bilder :( Men slänger in en bild på Cosmos ändå :D



//Joanna

Tävlingen!

Tävlingen gick super :D
När vi kom till tävlingen fick jag leda runt honom lite i ridhuset innan dom byggde fram banan vilket var bra eftersom han bara hade varit i ett ridhus en gång innan det. Ridhuset var dock väldigt mörkt och mindre än vad jag hade trott men underlaget var jätte bra. Sedan gick vi och tog på hans grejer och började rida fram i ridhuset var han lite tittig och spänd imellan åt men lyssnade endå, var pigg så det bara visslade om det xD Blev lite springig när vi kom upp bredvid läktarn i trav och galopp och blev lite hög. Men gick ner i form lika snabbt igen. Tog några bocksprång i galoppen när det var andra inne i ridhuset och vi valde att vara själva i ridhuset när vi skulle starta. På framhoppningen var han jätte stel och kollade och var hög som ett hus. Men han lyssnade sedan och gick ner i form och tog ett par fina språng :')
Gick ner till transporten och bytte om till utklädseln :D Och red upp till ridhuset och hoppade.
Han var jätte fin men när man kom upp mot läktarn drog han sig väldigt mkt mot den vilket egentligen var bra för det blev en rätt jobbig sväng sen. Sjukt fina språng. Blev bara lite korsgalopp på några fåtal ställen. Startade två gånger efter varandra på 50 & 60 cm. Blev felfri :D
Sen tänkte jag att jag skulle rida ner honom så han kom ner i varv..
Men i galoppen då var det verkligen rodeo ett tag xD upp ner upp ner. Sparkade & bockade som ja vet inte vad :P
Men han gör de så stilrent så de finns inte xD bara kul tkr ja :) sen så galopperade han på fint och gick allmänt fint i trav och galopp oxå.. Funderar starkt på att starta honom i dressyr till våren :D Underbar häst alltså :D
Vann tyvärr inte maskeraden men glad endå eftersom jag fick två rosetter, men gav en till anna som tack för all hjälp :)
Vad söt ja är xD Baron <3
Inte alls speciellt vackert xD Var jätte hetsig och nervös bland andra hästar men han var otroligt söt endå :') <3
Snälla igga mig på bilden xD ser helt mongo ut :P Men baron va söt :'D <3
:') <3
Tänkte ladda upp filmer men ja har inte blivit så teknisk än så jag vet hur man gör det till en blogg xD
Hjälp ? (a)
//Emma

Stallet next

Om ett tag så kommer Alice hit, då ska vi ta en barbacka tur på Ideal & Bella ute i skogen.
Sen så ska vi kolla när Matilda rider Domingo, hon ska visa lite vad hon jobbat med och sen ska även vi rida lite.

Ska även försöka träna min hund lite, bilder kommer nog från ridningen, kanske lite natur bilder / på hunden.
//Michelle

Dagens fråga

Hur gammal är du ?

Dagens outfit


Alla mina djur (Michelle)


DOMINGO

Vi börjar med Domingo då, en new forest D-ponny på 144,3 cm. Han är född -93 (17 år), gått som körponny, blev inriden som 8 åring. Har tidigare tävlat MSV A hoppning (130 cm) och även FEI dressyr, båda med placeringar. Hos oss är han endast tävlad upp till LD hoppning och Kür dressyr (LA rörelser) med placeringar. Endast startad hoppning 2 gånger. Jag och en kompis delar på honom. Jag sköter dressyren och vi tränar ungefär på MSV nivå och Alice, delägaren hoppar honom mest. Dem har tillsammans hoppat upp till 120 cm. Köpte honom 27/6 -10 och har alltså bara haft honom i ett halvår. 


IDEAL DU BROUSTEY

C-ponny på 139,8 cm, född -96. Är av rasen Franskt Halvblod, hans båda föräldrar är över 170 cm, men Ideal har av okänd anledning stannat i växten som C-ponny och är nu reggad som fransk ridponny. Är tidigare tävlad MSV hoppning (110) med placering (vinster i LA) och LA dressyr med vinst och placering. När han kom till mig så hade han fel utpassade sadlar, så det ledde till en sur häst med rygg ont. Han ställdes av 5 veckor under sommarlovet och är nu på gång igen. Hos mig endast tävlad klubbhoppning 50 cm innan han ställdes av på vila, nu har vi inte hunnit tävla något. Han är nu helt frisk och rids som vanligt. Han är tillsalu och vi har haft en som kollat på honom redan. Har haft honom i 9 månader och han är en speciell häst med en speciell plats i mitt hjärta <3


BELLADONNA

Bella är en C-ponny (136 cm) född -06. Riden sen 2008, alltså inte så riden. Utbildad ca LB dressyr, tävlat LB hoppning. Jag har henne på tillridning inför försäljning, alltså är hon också tillsalu. Hon är en riktigt charmig och snäll ponny fast hon kan lätt stressa upp sig i ridningen och har ännu lite svårt för galoppen, men det är det vi övar på :) Jag hoppar henne även, vårat rekord är just nu 75 cm och jag har även tävlat 50 och 60 cm. Jag har haft henne sen den 19/10 så har bara haft henne ca 2-3 veckor nu.

Man kan tro att jag är en liten galen fjortis ^^ (a)

Snobbryttare?

Har en egen häst/ponny [ ]
Har något från kingsland [ ]
Har något från JW [ ]
Har en GPA/JW hjälm [ ]
Har en prestigesadel [ ]
Du har vart på läger med en privathäst [ ]
Du har en egen transport [ ]
Du har spenderat mer än 3000 på hästgrejer på en dag [x]
Du har helskodda vita ridbyxor [x]
Du har fler än 5 par ridbyxor [x]
Du älskar kingsland [x ]
Du brukar hålla på med din Touch mobil/iPhone från hästryggen [/]
Du blir sur på hästen när den river [  ]
Du har fler än 4 träns [ ]
Du köper mest slit &-släng saker på hööks [x]  
Du hatar ridskolebarn [x] vissa xD
Du älskar att matcha [x]
Du vet INTE vad NH är [  ]
Du har ägt en A,B,C eller D ponny [ ]
Du ångrar att du en gång gick på ridskola [  ]
Du bor på en herrgård [ ]
Du skulle älska att vara på tobbe larssons gård [xxxx] totally love him <3
Du har galopperat vid en strand [ ]
Du har hoppat 1,30 [  ]
Du kan rida ett LA program [ ]
Du rider oftast i ridhus [ x]
Du hatar när din häst är skitig [/]
Du smörjer högst 2 gånger i månaden [x]
Du tvättar din ridbyxor väldigt ofta [x]
Du äger fler än 5 stalljackor [x]
Du lägger bara upp bilder på din häst på bilddagboken[x] - nästintill alltid! ;) 
Du önskar att Jacob Ling-vannerus var lika gammal som du så att ni kund bli ihop [xxx] taha gillar att jag gjorde värsta långt inlägg om honom innan ja såg detta ;)
Du har ridit utomlands [x]
Du använder helst svart/vita kläder [x]

0-3 - du har väll aldrig suttit på en häst I guess?
4-8 - du rider på ridskola va?
9-18 - sparar du pengar till en kingsland tröja kanske?
19-29 - Deras dröm, din verklighet!
30-37 - alla hatar dig. alla ÄLSKAR mig!:D

Inte snobb iaf ;)

Håll tummarna (y)

Nu får alla ni läsare hjälpa mig att hålla alla tummar & tår för att Elin (hon som kollade på Ideal igår) vill ha honom! :D
Haha, dom ska ringa tillbaka idag så jag hoppas på det bästa :)

Annars så ska jag väl inte göra så mycket idag, ska ut till stallet och fixa lite bara. Tänkte gå en promenad med Ideal i skogen och kanske rida lite på fältet eller i skogen på Bella. Matilda ska iaf rida Domingo idag lite senare, hon ska rida ut.

Kommer säkert blogga ganska mycket idag haha, känns som en sån dag där man inte har mycket mer att göra än att sitta framför datorn. Kanske kommer upp ett inlägg om alla mina djur och hästar senare, lite hiss & diss, dagens outfit, this or that, dagens fråga osv. 

See ya later!
//Michelle

Taggar!

Har precis ätit frukost, innan det fixade jag det sista som skulle fram.. Nu ska jag bara vänta tills kl är 10 som den är rätt snart så ska jag ringa till pappa så ska han komma och hämta mig så åker vi till Anna och hämtar henne och Baron :D Så bär det av till nässjö. Jag hoppas verkligen att det går bra, men de är ju CR så då behöver jag inte direkt tänka på tiden. Bara på att komma runt :) Baron är en häst som väldigt sällan vägrar så det är nog inga problem med att komma runt, men det jag oroar mig mest för är faktiskt underlaget för han har blivit ridit i en grus paddock nu på senaste och det brukar vara mkt mjukare i ett ridhus och då kanske han tkr det är halt och blir seg "/ Fast det kanske bara är bra det för den hästen är SNABB!  Och snabb i vändningarna, en riktigt omhoppningshäst ;)
Får se sen när jag lägger in bilderna för jag kan bara ladda in dom när jag är hos pappa och jag är inte hos honom förrens på fredag. Men dom kommer upp iaf denna eller nästa vecka :D Blir nog ngn film oxå ^^
Kommer in & skriver sen hur det gick :D

bild i repris men har bara två på denna datorn på honom ^^  <3
Och jag rider honom inte med pessoa utan rakt bett :)
Btw så är hindret på 1 m och han har hoppat ca 80 cm med ryttare
och jag ska bara hoppa 50 cm ^^ bra o ta det försiktigt första tävlingen :P

//Emma

Svar

Emma om Hemskt...:
Men det är ju förfan förjävligt :S Vart hitta du den ?

Svar: Ja! Hittade den på hastnet.se ... :(



Hemskt...

Satt och kollade runt lite på hästar tillsalu, såg en annons som verkligen fick mig att "lägger man verkligen upp en sån här bild på en häst TILLSALU?!"

Ja ni kan ju se själva...



//Michelle

Joanna <3

Hittade en sån otroligt söt bild på joanna :) Är bara tvungen till att lägga ut den :D
Tror den är tagen i jan i år eller så var det 09 inget minne har ja xD men minns att vi var på isen och hade skit roligt och va dryga som fan o flumma med Kajsa & kristina :) Saknar tiden som fan :D


//Emma

Nostalgisk today :D

Om 15 min är det idol :D kommer inte bli samma sak utan daniel bara "/ <3
Brukar faktiskt kolla på idol på fredagar xD gjorde det förra fredag och självklart åkte daniel ut.. Inte okej :O


Jag saknar en massa saker nu alltså :O Inte okej alltså ! Saknar johan palm som fan :O Sånna minnen när ham kom till jkpg och ja fick krama honom :'D Dog lite smått då ^^ Maj 09 <3 Och jag tror inte jag är den enda som saknar PA  :O Men ska jag va ärlig ^^ Så kollade jag bara för Jacob  taaahaa :D Och påtal om jacob kommer jag ihåg när några från ridskolan åkte till gbg horseshow :') Och jag gick jätte nära honom xD O herregud ! Min hand " råkade" nudda hans smarriga rumpa (a) HAHAHAH vilken tönt jag var (y)
Nomnomnom (a) 1000 gånger snyggare irl :D
Destinyyyyyy :d <3

//Emma

This or that

Tretorn Advance eller Tretorn Falsterbo ?


Tretorn Advance (ovan).

VS

Tretorn Falsterbo (nedan).



Provridningen

Nu har jag precis kommit in från stallet. Vid ca halv 2 så kom det en tjej och hennes mamma och kollade på Ideal.
Först så fick hon hämta honom i hagen, ta in i stallet, borsta, sadla & tränsa. Sen så red jag ner honom till ridhuset. Jag värmde upp honom lite och han skötte sig jätte bra :) Galopperade även mer idag och tog ner honom i form.

Sen så bytte vi så att tjejen fick hoppa upp och rida lite. Han skötte sig jätte bra och hon red honom super! Han blev bara lite rädd för en jacka och hoppade till men det var det ända. Hon red lite i skritten, traven & galoppen sen så hoppade hon ett hinder. Först var det ett kryss på typ 45 cm och i slutet var det ett räcke på 70 cm.

Dem verkade passa bra ihop och dem verkade gilla honom så nu håller vi alla tummar & tår om att dem vill ha honom! :)

När hon ändå var där så passade hon på att prova på Bella en stund. Red bara en stund och hoppade sammanlagt 70 cm. De verkade gå bra, hon klarade av henne men dem verkade inte passa lika bra. Men hoppas ändå hon tar ideal ;)


//Michelle

Nu är jag hos mamma <3

Nu är ja hemma hos mamma :)
Tänkte lägga in en bild och skriva lite kort om mina djur :)


Det här är min sötegris :D Conny-hångel :) Han föddes i början av maj, var med när två av hans syskon föddes, det var fyra stycken. En otroligt busig och GALEN kisse miss :) Namnet kommer ifrån att alla våra katter vi har haft det senaste året har slutat på Y så det fick bli conny, hångel kommer ifrån hans beteende :P På nätterna när man sover kommer han och väcker en genom att slicka och smånaffsa i ansiktet och spinna högt som F*N xD Otroligt sött är det men fruktansvärt irriterande att man inte får sova, önskar han var sån på dagarna ist för att springa runt och attackera fötter :O Men han är bara för söt ! Har inte träffat ngn som har träffat honom som inte gillar honom fast han är helt fucking galen xD

Kenny starfighter :D Han är verkligen världens underbaraste kissemiss! Han är kelig och vanlig mot allt, katter, hundar, barn, vuxna allt o alla! Kelar med helt främmande människor och sån otrolig personlighet han har ! Vem älskar inte honom egentligen ?! Är en jättebra barnkatt! Man kunde typ vrida o vända och gud vet vad utan att han gjorde nånting. Men han har blivit skadad på ngt sätt och har ont i bakdelen när man tar på benen och ryggen med lite hårdare än just klappa typ, men han är inte halt eller nåt som tur är :) Bästa kissen i världen helt klart :) Han är troligtvis  pappa till Conny :) Likheten är slående, båda mjauar 24/7 och dom ser nästan lika dana ut i ansiktet eller hur man ska säga :P

Missy, min alldeles egna kisse :) Mamma till Conny. Otroligt bitchig men söt katt, hon har sina dagar när hon verkligen är kelig, men hon katter brukar oftast va lite bitchiga men jag älskar henne endå :')
Hon är en riktig fin katt att kolla på, halvlång hårig och sjukt gulligt ansikte så att säga :)

Vill ni ha fler bilder är det bara att kommentera :D Har massa roliga och söta bilder ^^

//Emma

Mjaoouuff :D <3

Snart drar jag till mamma och ska äntligen få träffa min mjaaoouuffeer :D <3 Saknat mina små bäbisar ^^ <3
Kommer bilder på dom när jag har kommit hem till mamsen :)
Puss <3
//Emma

desperatflikkaa @ bdb

Tävling om ett fokus på min bdb :) läs mer på 30 nov :D
//Emma

Tkr ni ska kolla :D

Tänkte att ni skulle kolla in våra bdb:er oxå :D
Emma - desperatflikkaa@bdb - desperatflikkaa.blogg.se (den är typ död)
Joanna - horsefun@bdb - joannamullerflodin.blogg.se
Michelle - domingo@bdb - moriie.blogg.se
Så värt att kolla :D


//ponnyflikkorna

Godmorgon:D

Gick upp för en timme sen :O Är nervös som F*N eftersom jag ska tävla imorgon på Baron som jag aldrig har tävlat och har ridit honom två gånger innan och det var säkert över ett halvår sen jag red honom sist. Och han har bara varit i ett ridhus en gång innan! Hoppas ni förstår hur jag menar xD riktigt dålig på att skriva :p Alltså har jag bara ridit honom två gånger nu i veckan innan tävlingen som är i morgon och innan jag började rida honom denna veckan har jag inte ridit honom på över ett halvår:) Tror ni fattar :)
Idag ska vi åka och hämta transporten och fixa lite med kläder osv :) Kommer ta en MAAAAAAAASSSSSSSSSSSAAAAAAAAAAAAAAAAAA kort :D Varning för rosa ;)
Just nu sitter jag och kollar på disney chanel snart är det totally spies (y) <3
Jag har inget liiiiiiiiiiv :D
// Emma

Svar

Jag kan tyvärr inte ladda in bilder av nån konstig anledning :S
Men jag fick en kommetnar om mitt inlägg tvungen.
"Driver du, eller kan du ingenting om hästar !"
Klart jag driver xD
du kan:
skritta: Ah
trava: ah
galoppera: Ah
göra halt: ja
rygga: ja
rida lätt i traven utan att skumpa:ja
vända snett igenom: ja
vända rakt upp: ja
gå på en 15m volt: ja
volta: ja
göra volt tillbaka: ja
hoppa över 30 cm: ja
hoppa över 60 cm: ja
hoppa över 1.20 cm: ja 
göra skänkelvikning: ja
göra bakdelsvändning: nej.
framdelsvändning: ja
få ner en häst på tygeln:ja
få en häst ställd på volten: ja

Så bättre seriöst ?  :)

//Emma

Försenade

Familjen som ska komma och kolla på Ideal är försenade så dem kommer ca 13.15 istället, så slänger in ett till inlägg snabbt :) Nu ska jag och Alice äta nudlar! Ses sen!
//Michelle

Provridning

> tidsinställt inlägg <

Nu är jag förmodligen ute i stallet, familjen är säkert här och provrider nu :)
Berättar hur det går sen <3




//Michelle

Dagens tips

Det är många nu som frågar vart dem gamla Scapa Sports schabraken finns att köpa..
Så nu kommer det, gamla 2008 Scapa Sports schabraken i nästan alla färger och modeller går att köpa här.


//Michelle

Godmorgon!

Uppe "tidigt" idag haha, fast vaknade en halvtimme innan alarmet så just nu sitter jag och försöker fördriva tiden. Det ända jag ska göra är att klä på mig, fixa håret & smink och sen äta lite frukost. Alice kommer vid 11 och då ska vi fixa lite i stallet inför dagens provridning. Hoppas det går bra och att dem tycker om varandra :) 

Jag hör av mig sen efter provridningen och säger hur det gick :) 

//Michelle




Svar ;)

Svar: Jag har som sagt precis börjat tävla som jag nämnde, ska göra min första regionala start 14/11.



//Michelle

Goodniight!

Nepp, nu ska jag se till att sova så att man är pigg och fräsch imorgon när det kommer folk o provrider! :)
Får hoppas att det går bra och att Ideal tycker om den lilla tjejen ;) Eller snarare tvärtom, hon får gärna gilla honom! ;)

Alice kommer typ 11 eller nåt sånt, så hinner vara med henne ett tag innan och tagga lite :) Efter att dem provridit Ideal så kommer nog Madeleine, Domingo's förra ägare på besök och efter det så ska jag hoppa Bella lite hade jag tänkt!
Bilder kommer säkert eftersom att Alice är med :D

Nu får vi synas imon, Godnatt!
//Michelle

Nattinlägg :D

Åkte till Emelie vid halv tolv, tog in Harlequin och red honom. Eftersom det blåste så mycket idag, blev han nervös och spänd *rider på uteridbana* men efter lite galopp slappnade han av och gick MYCKET fint! Hästen är otrolig :'3
Sen skulle jag rida en annan ponny som Emelie har på utbildning, en grov, bångstyrig haflinger. En mycket jobbig och envis ponny som kastade av alla i familjen som äger honom! Emelie förklarade hur bra han gått under veckan när hon ridit honom, men han var fortfarande lite jobbig i galoppen, så då var det ju bäst att se hur han är mot andra ryttare oxå. Så jag hoppade upp, skritten och traven gick hyffsat bra. Sen var det galopp! Han bockade, sköt upp baken och gjorde allt för att få av mig, bockade gång på gång och tillslut fick han iväg mig med en kullebytta mot marken, landade på ryggen med gjorde dock inte ont :'3 Var ju tvungen att fortsätta, för att får ju inte hålla på så, men de andra gångerna satt jag kvar, och han gav upp. Det lär ta tid att få den ponnyn under kontroll ;) Haha aja så det var typ årets upplevelse!
Sedan vid åtta var det ridlektion och vi lekte mest haha! Det var kul (y)

//Joanna

tvungen (a)

du kan:
skritta: ah 
trava: ja, börjar lära mig
galoppera: några meter om ngn håller hesten i ett sånt långt snörre! 
göra halt: Ahh
rygga: bara när ja står på marken och trycker på hesten bröst eller va de heter :O
rida lätt i traven utan att skumpa: håller på o lära mig :)
vända snett igenom: ah men de vinglar lite ibland
vända rakt upp: Ja faktiskt :D
gå på en 15m volt: aaaaa
volta: ah 
göra volt tillbaka: ja 
hoppa över 30 cm: ahhhh leskiiigt
hoppa över 60 cm: jaa feting leskiigt :I 
hoppa över 1.20 cm: en gång, trodde ja skulle dööööööööö :o
göra skänkelvikning: Ibland om ridläraren går brevid hesten o trycker
göra bakdelsvändning: neeeeeeeeej :O
framdelsvändning: Är det när hästen böjer huvudet?
få ner en häst på tygeln: vrf ska den gå på tygeln ? I:
få en häst ställd på volten: ställd ?

//Emma

Om mig, Joanna :)

Hejsan!
Jag heter då Joanna och är 16 år. Bor i den ynka staden Mullsjö, som ligger nordväst om Jönköping.
Jag bor tillsammans med mamma, halvpappa, lillebror och även vår gamle kisse. Varannan helg åker jag till pappa som bor i Falköping. Nu går jag i första året på gymnasiet i Jönköping, JENSEN Gymnasium med inriktning naturvetenskap och trivs jätte bra där!
På fritiden blir det oftast kompisar och såklart stallet, även en massa plugg! Rider lektioner på ridskola varje torsdag och har även sköthäst, Cosmos. Har även medryttarhäst, Harlequin :)

Cosmos, som är min sköthäst, står på den ridskolan jag går på. En fjordingkorsning, maxad c-ponny, född 2001. Just nu tävlar vi och tränar för fullt inom hoppning, har deltagit i ponnyallsvenskan och kommer rida det nästa år igen. Vi ska förmodligen även starta i dressyr nästa vår. Håller även på med lite trickträning och lösträning med honom. Detta är en underbar ponny med stark vilja! Han tog mitt hjärta direkt och har haft honom som sköthäst ett antal år nu :')
Har oxå medryttarhäst. Harlequin, ett svenskt halvblod, 7 år. En speciell kille som har stor kapacitet inom dressyren! Ägs av Emelie Josefsson (sm dressyrryttarinna). Harlequin som oxå kallas Kingen är en nervös men en fantastisk häst! Har otroligt lätt för rörelser, byten och att samla ihop sig. En drömhäst de vill säga, men som sagt han är speciell. Har haft honom i snart ett år. Vi har även startat i dressyren tillsammans :)
Vet inte vad jag ska skriva mer, frågor? Kommentera :D




Min dag

Vaknade vid 9 imorse. Vid 11 var jag ute i stallet. Red markarbete på Bella. 
Hon var jätte duktig och lydig genom hela passet, bara lite stressad då och då. Började med att skritta & trava fram lite innan jag gick till skritt-arbetet. I skritten var hon duktig och sökte sig neråt själv. Kunde rida mycket på ytterstöd och verkligen jobba igenom henne idag. När hon var tillräckligt lösgjord i skritten så övergick vi till traven. Hon var mer springig i traven och ville inte riktigt söka sig neråt i början, men efter ett par minuter på volten så blev det bättre. Hon trampade under sig bra idag men tycker att hon behöver ta och lugna ner sig lite mera, hon bara springer och stressar i onödan. Men det är en tränings sak ^^

Efter det så övade jag jätte mycket på galoppskänkeln, hon lyssnade bättre idag :D Fick till några bra galopper! 
Hoppade även ett sockerbits kryss några gånger och övade på att komma i lugn trav, samt galopp.




//Michelle

Nattinlägg om dagen :)

Dagen började segt eftersom man varit ute o partajat hela långa natten :D Senare åkte jag till Anna och hoppade baron eftersom jag ska tävla på lördag :o får se hur de går för han har bara varit i ridhus en gång innan:s Övade på kombination & oxer, han har inte blivit hoppas då värst många gånger så vi över fortfarande på de enkla ^^ Han kickade & bockade som bara den :O men jag satt kvar :D nervös som ett as tills på lördag :O
Senare var det ridlektion & jag fick Monet en söt liten D-ponny snabb som tusan så hade vi typ gymkhana xD Ridhuset runt på 18 s första gången ja red honom & gjorde den där grejen :O Vet inte riktigt hur stort vårat ridhus är men det är stort :O
Efter ridlektionen har jag bara suttit vid datorn :) Nu blir det sängen!
Godnatt lovers <3
//Emma

Ridövning



1. Värm upp hästen först i alla gångarter.
Börja sedan att trava över 3-4 st bommar. Målet är att hästen ska länga steget innan och efter bommarna jämfört över bommarna, då hästen ska samla sig och ta kortare steg. Rid så ett tag tills hästen känns fin. Gör det i skritt och trav.

2. När du känner dig redo för att gå vidare så går du in på en volt. Hoppa ett sockerbits hinder eller mindre hinder iaf på volten i antingen trav eller galopp. Målet är att få en så samlad galopp som möjligt och få in fina språng. Gör det i båda varven.

3. Sedan kan du fortsätta till en 3-5 studs, hur många hinder och höjd bestämmer du själv efter eran utbildningsnivå. Kom in i trav eller galopp och träna på att följa med hästen över hindrena. Studs serier är också väldigt roligt för både ryttaren och hästen, det bygger även ryggmuskler på hästen :)

My thoughts

Tänkte börja köra med Dagens fråga varje dag (eller this or that), Dagens outfit och Veckans ridövning.
Vad tycker ni? :P

//Michelle



This or that

//Michelle

Om mig :)

Hej, jag heter Emma Hjortsöe och är född -94. Bor i mullsjö som ligger nordväst om jönköping. Jag bor tillsammans hos min mamma, lillebror och ibland storasyster (hon bor i gbg och åker ner och hälsar på några dagar ibland) tre katter & en hund varannan vecka och bor tillsammans hos pappa, lillebror och samma hund. Jag går första året i gymnasiet, hotell & resturang på bäckadal. På fritiden är jag oftast med vänner eller är med min kära dator :D På torsdagar rider jag lektion och på jämna helger rider jag Midnight och åker och rider Baron lite då och då.
Jag har en sköthäst som heter Midnight och är f-00 har även en medryttarhäst som heter Baron rocaj f-95 kallas baron och bajron är en travare som min kompis har ridit in och jag har hjälpt till med lite då och då :)
Jag kommer troligtvis tävla Teddy en 7 årig russhingst, ägaren har även fler russ jag får tävla om jag vill:)
Jag tävlar Inte just nu för tillfället men tävlade både dressyr & hoppning våren -08. Tävlade hoppning på en C-ponny f-90 som såldes senare på sommar och kom tillbaka nu får några månader sedan, om ni kunde inse hur jag grät av lycka :') Tävlade dressyr på midnight, och det gick verkligen inte bra xD jag kunde egentligen inte ens rida då :o kunde inte få hästen i form eller nånting. Men idag har jag kommit längre :D Kommer tävla några Cr till att börja med på baron och teddy.
Olyckan Jag var med om en ridolycka den 23 juni nu i år. Skulle rida in en häst och han blev rädd för ngt och slängde av mig och jag blev sparkad över vänstra ögat. Minns inte allting så det finns inte mkt mer att berätta. Om det, men bra att veta för jag är lite feg då och då och snackar ibland om det så det kommer säkert komma upp på bloggen då och då xD
Ja tror inte direkt det finns så mkt mer om mig att säga:)
Bilder på midnight :) Första gången jag red på över en månad. Pga olyckan.
Bilder på baron :) Det är hans äger Anna som rider :)
Russhingsten Teddy :)

Tomorrow

Imorgon kommer det en tjej och provrider Ideal, hoppas det går bra! Hon låter bra iaf :)
Sen så kommer Domingo's förra ägare på besök också, mer info och bilder kommer imorgon :)


//Michelle

Svar



Svar: Tack :) Jag har tävlat förut, eller för ett tag sen och jag och min tränare känner att jag är redo för regionala :P


//Michelle

Om mig ;)

Jag heter Michelle Maria Mikkelinen, jag är en typisk häst tjej på 13 år.
Jag bor på en häst gård i Uppsala, tillsammans med mamma, pappa & lillebror.
På min fritid så är jag oftast i stallet. Just nu har jag tre stycken ponnys hemma. En D-ponny, Domingo f-93 som jag delar med min kompis Alice. En C-ponny, Ideal f-97 som just nu är tillsalu och sen har jag en C-ponny, Bella f-06 hemma på tillridning :) Ibland när jag har tid över så rider jag även en stor häst som heter Lilleman, f-98 som står i vårat stall.
Jag har också 6 st kaniner och en hund, som jag glömde nämna förut ;)

Jag tar emot hästar & ponnyer för tillridning/träning/tävling och rider därför ganska många olika hästar. Även min mamma har hästar, två stycken foderhästar, Aqua f-99 och Epoxy (vet ej åldern).
Jag tävlar även i dressyr på regional nivå just nu, har precis börjat tävla men det går uppåt. Tävlar även lite hoppning då och då, men inte så ofta.
Jag är annars en pigg, glad & positiv tjej som även gillar att shoppa, vara med vänner och annat "vanligt"! 

I bloggen kommer ni få läsa om min vardag både utanför stallet och även mycket om stallet/mina hästar. 


Nu har jag skrivit lite iaf, bjuder på lite bilder på mig och mina ponnyer :)


D-ponnyn Domingo (ovan).

C-ponnyn som är tillsalu, Ideal.

Belladonna, C-ponny som jag har på tillridning.



//Michelle

Hästblogg!

Det här är min och Emma's och Joanna's nya hästblogg, Enjoy!

Det kommer bla en varsinn "presentation" om oss själv sen, Emma och Joanna är i stallet nu så hon får skriva när hon kommer hem :)



//Michelle

RSS 2.0